Hogyan boxoljunk?

A hogyan boxoljunk kérdésre a válasz többek között az erősítésekben, az általános alapállóképesség fejlesztésében, valamint a mindezekhez szükséges megfelelő gyakorlások, edzések kivitelezésében rejlik.

Az ökölvívás, azaz a köznyelvben elterjedtebb néven box, a testet a legjobban igénybe vevő sportok egyike. A boxoláshoz az általános fizikai állapot, valamint az erő és a sebesség nagyfokú ötvözése szükséges.

A boxolás mikéntjéhez ismerni kell az alapokat, amihez hozzátartoznak a támadó ütések, a védekező mozgások, illetve a nagyon fontos lábmunka. Ha teljesen kezdőkén akarod tudni, hogyan kell boxolni, akkor mindenképp érdemes egy boxstúdióba is ellátogatnod.. Addig is az alábbi videókon megnézheted, hogyan boxoljunk!

Hogyan kell bal-jobb box egyenest bevinni

Az alábbi videóban azt mutatja meg a BoxAkadémia, hogyan kell egy bal-jobb egyenest egymás után végrehajtani dinamikusan. Fontos a két váll megfelelő pillanatban történő elmozdulása úgy, hogy közben a fejünk nem mozdul előre.

Hogyan kell Thai Box támadást hárítani, visszatámadni

A következő videó azt mutatja be, hogyan boxoljunk Thai Box módra. Ennek keretében összesen 6 darab pörgős stílusú kombó mozdulatsort láthatunk. Ezek mindegyike egy támadás elhárítását és az abból történő visszatámadást gyakoroltatja.