Hogyan spórolj pénzt?

Ebben a hogyan videóban olyan ötleteket és lehetőségeket láthatsz, amik hozzásegítenek ahhoz, hogy a jelenlegi bevételedből félre tudj tenni. Ha már havi 30-40 ezer forintot félre tudsz tenni, akkor ezt a videót mindenképp érdemes végignézned.

Láthatod majd, hogy nagyon sok nem létfontosságú dologra költ az ember, melyekkel elég sok pénzt meg lehet spórolni éves szinten, ha lemondunk róla. Persze bizonyos dolgokról nem véglegesen kell lemondani, hanem mondjuk időszakosan, ahhoz, hogy valóban spórolni tudj. És amikor egy magasabb életszínvonalat elérsz, amikor már stabil és állandó jövedelmed van abból, amiért spóroltál (pl. egy vállalkozás), akkor majd nem kell ezekről sem feltétlen lemondanod.

Gondoljunk csak az ételekkel kapcsolatos kiadásokra, ott is számtalan lehetőség van arra, hogy hogyan csökkentsük le a kiadást. Pl. rendelt, éttermi ételek helyett saját készítésű ételek, szezonális zöldségek és gyümölcsök fogyasztása. Mindezek jóval kevesebbe kerülnek, és elég sok pénz a zsebedben maradhat. De nem csak ezzel lehet pénzt spórolni. Akár a fix kiadásaidat is nézd át éves költség szintjén, hátha tudsz egy kedvezőbb, olcsóbb megoldást.

Érdemes folyamatosan követned, vezetned akár papíron, akár a laptopon vagy telefonon a bevételeidet és a kiadásaidat hónapról-hónapra, mert így láthatod, hogy mire mennyi pénzed megy el, és mennyi marad. Illetve ebből már azt is fontolóra tudod venni, hogy min spórolhatnál.

Saját döntésed, hogy a pénzeddel hogy bánsz, mit csinálsz vele. De ahhoz, hogy sikeres legyél, meg kell vonnod magadtól bizonyos élvezeteket egy ideig, hogy felépíthesd az anyagi biztonságot. Ahogy a videóben is hallani fogod:

A sikeres ember a jelentől vesz el, a jövő érdekében.

Viszont nagyon fontos az egyensúly megteremtése is. Tehát úgy kell spórolni, hogy közben ne őrülj bele, megmaradjanak az élvezetek is.