Hogyan böjtöljünk? – 1. rész

Ebben a videóban a dietetikus elmondja, hogy mi is az a böjtölés és hogyan kell böjtölni. Elsősorban azt javasolja, hogy böjtölés során folyadékként ne diétás, light és mesterséges édesítőszerekkel édesített italokat fogyasszunk, hanem inkább vizet. Kitér arra is, hogy natúr, cukormentes teát lehet fogyasztani, viszont a kávé nem javasolt, hiszen egy erős stimuláns a szervezet számára.

Ha még nem böjtöltél soha, akkor érdemes pár napig végezni a böjtöt, de ha már nem először csinálod, akkor akár 1 hétig is tarthat. A videóban a dietetikus azt is javasolja, hogy a kezdők inkább bizonyos étkezéseket hagyjanak ki, ha nagyon nehezen veszik rá magukat a böjtölésre, így sokkal fokozatosabban szokik hozzá a szervezet.

Az időszakos böjtölés (angolul intermittent fasting) egyre népszerűbb a fogyókúrázni vágyók körében is. Ez annyit jelent, hogy egy nap 18 órán át tartó időszak során nem esznek, 6 órán át tartó időszak alatt pedig megengedett az étkezés. Vajon a dietetikus szerint lehet-e az időszakos böjtöléssel fogyni? Ez is kiderül a videóból.

Az időszakos böjtnek és a több napig tartó böjtnek is vannak pozitív hatásai, de a dietetikus úgy gondolja, hogy jóval több pozitívumot tapasztalhatunk a több napig tartó böjtöléssel.